WEB Design, Izrada sajtova

Kako napraviti web sajt

Izrada web sajta od nule može biti tehnički zahtevan zadatak, ali je mnogo lakše nego što mislite! Potrebni su vam kreativnost i napredne kompjuterske veštine, sa ovim osnovnim veštinama možete da napravite veb lokaciju koja ima profesionalni izgled.

Kako napraviti web sajt


Za početak razmislite o domenu ili adresi veb lokacije i kupite hosting gde će datoteke veb lokacije biti sačuvane. Možete kupiti domen od registratora kao što je Rnids, takođe možete proveriti dostupnost imena na njihovoj veb stranici. Obratite pažnju samo na cenu .rs domena koja trenutno iznosi oko 20 € godišnje. Pronađite hosting na pretraživaču ili nas kontaktirajte, ali prvo zatražite preporuku kako kasnije ne biste imali problema sa sporim hostingom ili nedostatkom usluge.

Jednostavno upravljanje i dizajn veb lokacija može da obezbedi jedan od popularnih CMS sistema kao što su Wordpress ili Joomla.

Nakon ovih koraka, potrebno je pristupiti dizajnu veb stranice. Prednost CMS-a je što možete odmah da primenite besplatne ili plaćene šablone koji vam mogu olakšati dizajn i učitavanje sadržaja.

Upoznajte se sa CMS sistemom i temama koje će vam biti od velike koristi kada poređate elemente na stranicama. Pripremite slike, tekstualne ili video materijale i dodajte sadržaj koristeći jednostavne CMS interfejse.

Optimizacija slike je suštinski korak u SEO optimizaciji! Kompresija slike, format slike, nazivi datoteka i meta podaci.

Uverite se da sve funkcioniše na veb stranicama i testirajte kvalitet pre nego što objavite veb na serveru. Mnogi propuštaju ili zaboravljaju ovaj korak, ali on osigurava da ste zadovoljni dizajnom i da je sve prikazano kako je predviđeno.

Poslednji ali jednako važan korak je promocija veb stranice kada se objavi. Želite da privučete posetioce i to ćete učiniti korišćenjem SEO za pretraživače, oglašavanjem na društvenim mrežama ili raznim vidovima marketinga.

Kako napraviti veb stranicu za naše tržište nije bitno ako radite i na višejezičnim stranicama, u čemu vam CMS sistemi sa svojim dodacima u velikoj meri pomažu.

Verujemo da je izrada veb sajtova lako za ljude sa osnovnim tehničkim znanjem i da to može da uradi skoro svako. Odabirom odličnog domena i dobrog hostinga i korišćenjem gore navedenih alata, i vi možete kreirati profesionalne sajtove. Možete očekivati rast poslovanja ako uložite u promociju sajta, to je zagarantovano.

Ako imate pitanja ili nedoumice oko izrade web sajta slobodno pišite ispod u komentarima i biće nam drago da pomognemo!

Author


Avatar