WEB Design

Izrada CMS web sajta? Internet sajtovi koje sami održavate?

Možda zvuči kao nemoguća misija, ali je tako. Postoje web sajtovi za koje nije potrebno izdvojiti puno para, a samo održavanje kompletnog sajta svodi se na poznavanje „MS Office paketa” i nekoliko klikova mišem. Ako se još dvoumite ili ne verujete u kvalitet ovakvih internet sajtova, pročitajte ovaj tekst do kraja.

CMS (engl. Content Management System) je sistem za čije upravljanje nije potrebno imati posebne programe na računaru, kao ni neko posebno znanje pri stalnom održavanju i objavljivanju novih informacija, već kompletan web sistem (administracija) je postavljen i radi na webu, zajedno sa Vašom web stranicom (front). CDS u svojoj ponudi izdvaja izradu web sajtova u najpoznatijim besplatnim CMS sistemima kao što su Joomla, Wordpress, Drupal i sl.

Zašto se odlučiti za besplatne sisteme?

Prvenstvena odluka leži u isplativosti. Za Vaš besplatni CMS sistem postoji veliki broj već razvijenih ekstenzija koje možete postaviti unutar CMS sistema u samo nekoliko klikova. Takođe za besplatne CMS sisteme redovno se izdaju nova ažuriranja što kompletan web sajt čini sigurnijim i naprednijim, prateći novitete na Internet tržištu, marketingu i optimizaciji koda za web pretraživače (SEO). Uz standardni web dizajn valja naglasiti i adaptivnost CMS sistema, koji bez problema može prikazivati vaš Internet sajt na raznim uređajima bez obzira na dimenzije ekrana. Ovakav način adaptivnosti popularniji je kao responzivni dizajn ili (en. responsive web design). S jednim dizajnom rešite problem prikaza i adaptivnosti za mobilne telefone, netbook uređaje, PDA uređaje,…

Ko sve koristi besplatne CMS sisteme poput Joomla, Wordpress, Drupal i sl.

Iznenadili bi se koliki broj renomiranih firmi i kompanija upravo kao platformu  za svoje web sajtove biraju besplatna CMS rešenja. Nabrojimo neka koja koriste Joomlu kao osnovnu platformu za rad; Peugeot, E-Bay, Ikea, Mc’Donalds, Harvard University, Orange, itd…, a sada nekoliko poznatih imena koji koriste Wordpress kao osnovnu platformu za rad web sistema; CNN, The Wall Street Journal Blogs, Forbes Blogs, Ford, Sony, Samsung, Yahoo News India,… Iznenađeni?

CMS i WEB prodavnice (WEB Shop)

E-Bay je jedna od najrazvijenijih web prodavnica u kojoj se može kupiti apsolutno sve. Odluku E-Bay tima da za svoj temeljni CMS sistem izaberu upravo Joomlu, leži u razvoju ekstenzija kao i same baze za ovaj u Srbiji sve popularniji web sistem. Ukoliko Vam je potreban web portal, web shop (e-prodaja) ili bilo kakvo drugo web rešenje, kontaktirajte nas i zatražite neobavezujuću ponudu.

Author


Avatar