CDS Digital - Izrada sajtova, SEO optimizacija, Web i grafički dizajn, Facebook & Google oglašavanje, Email Marketing +381 60 5678-345

Blog

Tabela pokazuje top 20 zemalja razvrstanih prema napadima u proteklih 24 sata. Kao što možete videti, Ukrajina je daleko glavni krivac za Brute Force napade, odgovorna za više od 15% ukupnog broja napada. To je puno kada se uzme u obzir da stanovništvo Ukrajine broji 45 miliona ljudi. Read more

Malo je smešno da čim pokrenete web sajt osuđeni ste da ćete jednog dana trebati odraditi redizajn sajta. Pitanje je kada je pravo vreme za redizajn postojećeg web sajta, odnosno kada ćete sa sigurnošću znati da vam treba redizajn. Ukoliko razmišljate na način hajmo nešto malo promeniti reda radi, hajmo u redizajn jer ste čuli da se inače to radi s vremena na vreme, znajte da to nisu signali koji vam govore da vam treba redizajn sajta.

Read more

SEO optimizacija

„Koliko traje SEO optimizacija?“ ili „Kada ću doći na prve pozicije?“ pitanja su koja mnogi korisnici postavljaju. Frustrirajuće je to, što je odgovor „zavisi“, ali to je istina. Od čega to zavisi? Zavisi o toga koliko je vaš web sajt trenutno popularan, koliko je optimizacije već odrađeno, u kojem je stanju vaša web sajt, koliko ima sadržaja, i mnogo drugih faktora. Odgovor koji ćete često čuti može biti da prvi rezultati dolaze između 4. i 6. meseca optimizacije. To je uglavnom tačno jer rezultati ne dolaze preko noći. SEO optimizacija je dugoročan posao ali na kraju višestruko isplativ.

Read more

Izrada web sajta

Možda zvuči kao nemoguća misija, ali je tako. Postoje web sajtovi za koje nije potrebno izdvojiti puno para, a samo održavanje kompletnog sajta svodi se na poznavanje „MS Office paketa” i nekoliko klikova mišem. Ako se još dvoumite ili ne verujete u kvalitet ovakvih internet sajtova, pročitajte ovaj tekst do kraja.

CMS (engl. Content Management System) je sistem za čije upravljanje nije potrebno imati posebne programe na računaru, kao ni neko posebno znanje pri stalnom održavanju i objavljivanju novih informacija, već kompletan web sistem (administracija) je postavljen i radi na webu, zajedno sa Vašom web stranicom (front). CDS u svojoj ponudi izdvaja izradu web sajtova u najpoznatijim besplatnim CMS sistemima kao što su Joomla, WordPress, Drupal i sl. Read more

Web sajt

Web sajt je temelj svih online aktivnosti firme, jer za sve marketinške aktivnosti koje se sprovode on-line, sajt je mesto na koje dovodimo potencijalne kupce, bilo preko PR-a, društvenih mreža ili PPC kampanja.

U svetu web razvoja tehničko znanje nije dovoljno. Projektni menadžment jednako je važan kao i web razvoj. Upravo u tome, naše nam iskustvo omogućuje vođenje i realizovanje web projekata od same ideje, do lansiranja web sajta u javnost. Bitno je spomenuti kako se razvoj web sajtova po meri ne sastoji samo od dizajniranja i programiranja, čega mnogi korisnici nisu svesni.

Sve web stranice koje proizvedemo imaju implementirani CMS sistem – sistem upravljanja sadržajem, mogućnost jednostavne i brze registracije domena (.rs, .com, .net, .eu…) ali i mogućnost ugradnje web shopa kako bi postavili vlastitu online “prodavnicu”.